سئو مقدماتی
nazanin در 18/01/20
سئو سازی وب سایت جهت بهینه سازی برای موتور جستجو (سئوسازی)، روند بهینه سازی یک وب سایت با هدف ارتقا به صورت طبیعی و ارگانیک در موتورهای جستجو می باشد. رتبه سایت در موتورهای جستجو برای عباراتی که در سایت به عنوان کلمات کلیدی شناخته شده است، بهبود می یابد و باعث مشاهده بیشتر و افزایش بازدید کننده واقعی به سایت می شود.
مراحلی که در سئو مقدماتی باید انجام شود:
1. ثبت سایت در گوگل آنالیتیک (Google Analytics)
گوگل انالیتیک یک سرویس رایگان است که آمار بازدید کنندگان یک وب سایت را نشان میدهد. این سیستم امکان بررسی و تحلیل کاربران وارد شده، فعالیتهای کاربران، زمان حضور و مسیر خروجی آنها را ارائه میکند.
اصطلاحاتی که در گوگل آنالیتیک به کار می رود:
- session مانند ظرفیست که مجموع فعل و انفعالات کاربرانی که وارد سایت شدهاند را در خودش جمع میکند و سپس محتویات این ظرف را در اختیار گوگل آنالیتیک قرار میدهد. عمر این ظرف تنها ۳۰ دقیقه است و اگر در این ۳۰ دقیقه هیچ فعل و انفعالی انجام نشود ، session منقضی میشود و عمرش به پایان خواهد رسید. فعل و انفعالات کاربران می تواند شامل هر چیزی باشد، مثل بازدید از یک صفحه، کلیک بر روی یک لینک، اجرای یک رویداد یا خرید یک محصول. یک کاربر میتواند sessionهای مختلفی ایجاد کند، ایجاد این Sessionها میتواند چند ساعت بعد، چند روز بعد و حتی چند هفته بعد باشد.
- Bounce rate: بررسی ضریب بازگشت Bounce Rate سایت به شما نشان می دهد که کاربران تا چه حد با محیط سایت ارتباط برقرار کرده و آن ها را تشویق به بازدید از صفحات بیشتر می کند. بالا بودن آن نشانگر ضعف در نحوه ارائه مطالب است. مهمترین فاکتور برای سنجش موفقیت یک وبسایت تعداد کاربران ثابت آن است؛ یعنی افرادی که هرچند وقت یکبار به آن سر میزنند و بروزرسانی مطالب شما را پیگیری میکنند.اگر ضریب بازگشت در سایت عدد بالایی باشد، یعنی بیش از ۵۰٪ آنها بدون بازدید هیچ صفحه دیگر از سایت شما خارج شوند.
2. ثبت سایت در Google Business
ثبت سایت در گوگل بیزینس کمک میکند تا در جستجوهای مرتبط با یک شهر یا حتی منطقه، در نتایج جستجو حضور داشته باشید.
3. چک کردن موارد زیر
- متا تگ Title: تگ عنوان مهم ترین تگ بین متا تگ های موجود است. تگ های عنوان بر روی رتبه بندی وب سایت در نتایج جستجو، تاثیر مستقیم دارند. و تعداد کاراکترهای تگ عنوان باید کمتر از 60 کاراکتر باشد.
- متا تگ Description:توضیحات متا یکی از متا تگ های بسیار مفید است. این تگ به موتورهای جستجو و برخی جستجو کنندگان، موضوع وب سایت شما را به صورت مختصر توضیح می دهد.تعداد کاراکترهای تگ توضیحات باید کمتر از 320 کاراکتر باشد.
- متاتگ:Keyword کلمات کلیدی هستند که با موضوع صفحه وب سایت شما در ارتباطند ولی کلمات کلیدی متا، از آن دست متا تگ هایی هستند که استفاده از آنها دیگر مرسوم نیست.
4. افزودن تگalt و title به تصاویر
تگALT یا متن جایگزین در صورت لود نشدن تصویر به کاربر نمایش داده میشود این اتفاق زمانی میافتد که کاربر اجازه لود شدن تصویر در مروگر خود را نداده باشد و یا با توجه به سرعت پایین اینترنت زمان زیادی برای نمایش صحیح تصاویر سایت نیاز باشد. برای بهینه سازی تصاویر سایت استفاده از متن جایگزین اهمیت ویژه ای دارد زیرا موتور جستجوی گوگل توجه ویژه ای به آن در شناسایی تصاویر میکند.
متن تگ titleزمانیکه تصویر نمایش داده نشود به کاربر نشان داده نمیشود. در عوض زمانیکه کاربر ماوس را اطراف عکس حرکت میدهد نمایش داده میشود.
5. افزودن تگ title به لینک ها
متن تگ titleبرای لینک ها زمانی به کاربر نشان داده میشود که کاربر ماوس را روی لینک قرار می دهد.
6. استفاده از تگ های h1 تا h6
تگ های(H)، به منظور تفکیک و
ایجاد تفاوت میان عنوان و زیر عنوان ها از بقیه محتوای سایت استفاده می شوند.
مهم ترین تگ عنوان ,تگH1 و کم اهمیت ترین تگ H6 می باشد. در HTML، تگ های عنوان ازH1 تا H6 به صورت سلسله مراتبی از بالا به پایین مرتب شده است. این به این معناست که
استفاده از این تگ دارای نظم خاص می باشد و باید به ترتیب استفاده شود و اگر ساختار
استفاده از این تگ ها رعایت نشود، به سئو سایت آسیب خواهد رساند.تگ های H به منظور مشخص کردن بخش های
مختلف محتوای صفحه شما استفاده می شود. تگ های H،
در بهبود سایت بسیار موثر است.
7. افزودن متاتگ های شبکه های اجتماعی در تگ <head>
وقتی کاربری قصد به اشتراک گذاری یک لینک از پست های وب سایت شما در شبکه های اجتماعی مانند Google Plus و یا Facebook را داشته باشد , آنجاست که این متاتگها برای وب سایت نقش اساسی را ایفا می کنند.
شبکه های اجتماعی, مطالب مهم مربوط به آن لینک از وب سایت شما ( از جمله عنوان , توضیح مختصر , عکس , تاریخ انتشار و … )را از روی این متاتگ ها برداشته و منتشر میکنند و در صورت عدم وجود این متاتگ ها , شکل ظاهری پست منتشر شده بسیار بد فرم و ناقص خواهد بود.
8. افزودن کد Expire Header به فایل .htaccess
9. ثبت سایت در گوگل وبمستر
گوگل وبمستر تولز ابزاری رایگان ولی قدرتمند جهت مدیریت سئو سایت و بررسی آماری روند پیشرفت یا پسرفت سایت می باشد. به این صورت که به ما اطمینان میدهد جستجوگرهای گوگل به سایت دسترسی دارد.
ایجاد سایت مپ(sitemap)
نقشه سایتدر واقع یک فایل متنی xmlحاوی تمام آدرسهای موجود در سایت شماست. وجود نقشه سایت، ربات های موتورهای جستجوگر را مانند گوگل راهنمایی میکند تا صفحات سایت شما را به صورت بهتر شناسایی کرده و همچنین از ایجاد صفحات جدید و تغییرات در صفحات قدیمی شما مطلع شود
Fetch&Render برای ایندکس صفحات سایت
ابزارFetch7 Render یکی از ابزارهای گوگل وب مستر است که از آن جهت ایندکس سریعتر صفحات جدید استفاده می شود.
آپلود فایل robot.txt
برای اینکه به موتورهای جستجو بگوییم چه صفحات یا فولدرهایی در سایت رو پیمایش و ایندکس کند و اینکه چه صفحاتی را ایندکس نکند می توانید از یک فایل با نام robot.txt در هاستینگ سایت استفاده کرد تا به موتورهای جستجو بگوییم کجا مجازید پیمایش کنید و کجا مجاز نیستید.
10.ایجاد لینک blog
در سئو، وجود داشتن یک لینک با آدرس blog از اهمیت ویژه ای برخورد دار است در غیراینصورت woorank.com از امتیاز سایت کم می کند.
11.ایجاد favicon
فاو آیکن یک نماد کوچک است که به عنوان نشان یا علامت تجاری(لوگو سایت) با فرمت تصویر در کنار نام سایت در سربرگ قرار می گیرد.
12.Broken link checker
Broken link به صفحات not found (خطای 404) گفته می شود که وقتی کاربر روی لینکی کلیک می کند که صفحه آن حذف شده، با خطای 404 مواجه می شود. برای این منظور بهتر است که هر صفحه ای که حذف می شود، آدرس آن به یک صفحه مرتبط ریدایرکت گردد. یا از طریق وب مستر گوگل urlهای not foundحذف شوند.
13.Mobile Friendliness
الگوریتمmobile friendlyتنها بر نتایج جستجو که توسط موبایل انجام میشود تأثیر دارد. با آپدیتی که برای الگوریتم موبایل فرندلی گوگل انجام شد سایت های که متناسب با موبایل نباشند جایگاه خود را در رتبهبندی گوگل از دست خواهند داد و بر عکس سایت های که در بر اساس موبایل فرندلی بودن طراحیشدهاند جایگاه بالاتری در موتور جستجو گوگل کسب خواهند کرد. در نتیجه سایت های که به صورت mobile friendly طراحی نشده باشند کاربران خود را از دست خواهند داد.
14.Optimize image (بهینه سازی تصاویر سایت)
اگر حجم عکسهای صفحات را کاهش دهیم سرعت بارگذاری وبسایت افزایش مییابد و در نتیجه کاربران کمتری پس از کلیک بر روی لینک وبسایت پشیمان میشوند. کاهش حجم و بهینه سازی تصاویر سایت و تاثیر آن بر سرعت لود شدن صفحه را با استفاده از ابزار رایگان GTmetrix سنجیده و امتیاز سایت را قبل و بعد از انجام این کار می توان مقایسه کرد.